Winfried Veenker | muzikant

Duo Mokumer Molleboon bestaat uit Jan Sleumer en Winfried Veenker, beiden Groningers woonachtig in Amsterdam.

Jan Sleumer is een taalliefhebber puur sang, met een geheel eigen kijk op de plek van het Nedersaksisch, waar Gronings onder valt, en de relatie met de Germaanse talen van onze oosterburen en de Latijns van de broeders en zusters uit het zuiden. Daarbovenop heeft hij een voorliefde voor de talen en cultuur van de Baltische landen en trek het Jiddisch evenzeer.

Al met al een indrukwekkende basis om Duo Mokumer Molleboon te voorzien van een niet aflatende stroom ideeën voor liederen, muziek en verhalen. Winfried Veenker heeft met hem gemeen dat de kruisbestuivingen in de mix van talen en culturen de meeste creativiteit opleveren. Voeg dat bij de prachtige tenor van Jan en de bariton en instrumenten van Winfried en je hebt Duo Mokumer Molleboon.

 

Video afspelen

Duo Mokumer Molleboon zingt Groninger liedjes, o.a. in hun programma over Groninger muziek door de eeuwen heen. Ook coveren ze eigentijdse liederen van diverse muzikanten zoals Nooit op Zundag van Harry Niehof, Mien Slichte Laand van Jacques Brel/David Hartsema en Wie Schenken ons nog ain ien van Ede Staal.

Programma's

Muziek door te eeuwen heen

Een greep: Bernlef, Okke Kluun, moordenaar uit Uithuizen, Hans Vogel, Knoalster Lorelei, Vraauw Hoane, t Verrötte brugje en voor alle zondagen natuurlijk Nooit op zundag!

Lorelei

Loreleis zijn altijd verleidelijke meisjes, maar bij ons in het dorp kwam een man en zijn Lorelei was... de duivel!

Waar te horen en te zien

Geen evenementen gevonden!

Contact

Berichten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00